maria montessori
facebook            simona nicolae
simona@mariamontessori.roINTERESANT DE FACUT... iulie 2013

Locul potrivit
 
 
Sunt in vacanta ca mai toata lumea…si, daca nu fizic, cu gandul tot sunt… :)
Pe langa multe altele ce se cer a fi facute, zilele ce au trecut am facut  si o retrospectiva a cursului Montessori ce tocmai l-am incheiat in urma cu numai o luna. 
Am citit si recitit anumite insemnari, am contemplat anumite desene si intr-unul din momentele in care ma intrebam :  oare cum poti stii daca te afli in locul  potrivit, in general, in viata, am dat peste un desen cu ceva insemnari pe spate : « Impresii ». 
Am sa impartasesc cu voi impresiile…
 
Musée Rodin
14 décembre  2012
Impresii 
 
La inceput am avut tendinta sa desenez acelasi lucru  ca prima oara : « maini » -  ba chiar m-am asezat in fata lucrarii « Maini de indragostiti ».  Dar apoi mi-am dat seama ca am facut-o inconstient pentru ca imi oferea siguranta : daca am reusit prima oara, sigur voi reusi si acum. 
Apoi am decis ca e momentul sa aleg altceva, poate ceva putin mai complicat. Si pana la urma am ales : Ganditorul.
M-am asezat si am privit. Mi-a fost mult mai usor decat prima oara sa incep desenul. Am inceput cu elementele cele mai simple pentru mine : piatra, apoi corpul, bucata cu bucata. 
M-am simtit mult mai sigura pe mine si nu ma mai simteam deranjata de privirile vizitatorilor ce treceau pe langa mine.
Dupa ce am terminat m-am ridicat si am privit sculptura din toate unghiurile si mi-am dat seama ca unghiul din care eu am facut desenul, pentru mine, a fost cel mai usor de redat.
Cu asta am facut o analogie cu viata de zi cu zi si m-am gandit ca :  niciodata n-ar trebui sa ne indoim de faptul ca locul in care ne aflam este locul cel mai bun pentru noi, in acel moment. 
Cred ca viata ne aduce mereu pe fiecare dintre noi in locurile si la momentele potrivite astfel incat sa reusim in ceea ce ne propunem si daca nu ne propunem nimic, doar ca sa ne ajute sa invatam sau sa ne insusim ceva. 
Ganditorul m-a pus putin pe ganduri…..
Am sa inchei citandu-l pe Rodin  cum ca « Frumusetea este peste tot » si completand : « chiar si in desenul meu » ;)
 
14 decembrie 2012
ora 15.20
 
Desenul, insa am sa il tin doar pentru mine…