maria montessori
facebook            simona nicolae
simona@mariamontessori.roINTERESANT DE CITIT... septembrie 2013

Istoria...
 
 
Zilele trecute am postat pe pagina de facebook mariamontessori.ro  scrisoarea lui Antonescu catre sotia lui inaintea executiei. 
O puteti citi aici: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508160089269175&set=a.183299281755259.48658.183296198422234&type=1&theater
 
In urma acestei postari am fost intrebata daca il sustin pe Antonescu si apoi ce legatura are Antonescu cu educatia  ;)))))
 
Cand am citit aceasta scrisoare mi-am spus : iata o alta varianta de a afla, invata lucruri despre istoria tarii in care traim.
Caci dupa ce am citit-o m-am apucat sa caut, sa aflu, sa inteleg  cat mai multe despre cine a fost si ce a facut Ion Antonescu, aparte de ceea ce stiam: ca a fost un legionar.
 
A oferi acces la evenimente triste care s-au petrecut in istoria unui popor sub o forma deloc acuzatoare nu inseamna a fi sustinator a acelor lucruri.
Oamenii, oricat de multe lucruri oribile sau de neconceput ar savarsi, undeva, acolo in interior au si ceva bun...sau daca chiar nu au ( desi eu nu cred!) atunci scopul actiunilor lor a fost sa ne invete ceva.
Iar datoria noastra este sa ne amintim de lucrurile oribile pe care unii oameni le-au facut in trecut astfel incat noi sau copiii nostri sa nu le repetam.....iar amintirea asta o putem face intr-o maniera frumoasa.
Iar scrisoarea lui Antonescu a fost o introducere frumoasa in lecturarea unor evenimente triste ce au avut loc  in acele vremuri...
 
Si in concluzie: sustin accesul la informatie de maniera frumoasa si cat mai obiectiva, atat.