maria montessori
facebook            simona nicolae
simona@mariamontessori.roInteresant de citit....Septembrie 2015 septembrie 2014

Am diploma AMI!

 
Sunt foarte multi cei care intra intr-un curs de pregatire ca viitor pedagog Montessori, raman multi cei care finalizeaza cursul si obtin diploma.
Apoi mai putin multi cei care incep sa lucreze la clasa si foarte putin multi cei care dupa un an nu renunta sau reusesc sa integreze filozofia si care o aplica intr-un mod natural.
 
Ca parinte, cand alegi o scoala Montessori, un lucru important este sa cunosti si sa stai de vorba cu o persoana care pe langa diploma are si experienta de a fi sau a fi fost la clasa.
Si asta nu pentru ca ar fi cine stie ce motive ascunse, ci doar pentru a va crea o imagine cat mai clara si completa asupra alegerii pe care urmeaza sa o faceti. 
Forma lipsita de continut este preocuparea principala a zilelor noastre si nu e deloc de neglijat mai ales cand vine vorba de educatia copilului tau.
 
Sunt putine scoli care au director educational format si cu experienta construirii unei clase Montessori. Si aici nu vorbesc numai de Romania. Scoala in care lucrez are director neformat si fara experienta la clasa, dar comunicarea si sprijinul dintre management si educatorii principali anuleaza dezavantajul. Nu e un minus daca il tratezi ca pe un plus!
Si acum ma voi referi la scolile din Romania - eu personal, stiu doar 2 scoli in Bucuresti care au director educational format si cu experienta, ceea ce inseamna ca altele functioneaza pe principiul de mai sus.
Astfel ca atunci cand voi ca parinti alegeti pentru copilul vostru o scoala Montessori cea mai simpla cale spre a decide daca e buna sau nu, este sa cautati continutul si sa lasati in Dumnezeu forma, blogurile, discutiile pe grup, parerile altora despre scoala respectiva, cititul a sute de carti, etc
Trebuie sa va convingeti singuri nu sa va lasati convinsi de altii.
Sunt oameni specializati, formati si care aplica cu drag si pasiune aceasta filozofie. Oameni care muncesc cu ei spre a se depasi pe ei si slabiciunile lor astfel incat sa poata sta la clasa si din continutul lor sa ofere copiilor vostri. Nu-ti trebui vreo specializare sa recunosti astfel de oameni. La ei trebuie sa ajungeti pentru a incepe pe acest drum.